Ideaal gelegen camping om de hondsrug te ontdekken

Direct vanaf de prachtig gelegen camping genieten van de Hondsrug

De Hondsrug is een langgerekte zandrug die van Emmen tot aan Groningen loopt en is daarmee een van de hoogste gedeeltes van Drenthe. De Hondsrug wordt doorkruist door vele fiets-, zand- en keienpaden en kent gezellige dorpen en unieke bezienswaardigheden. Camping De Weyert is een rustige uitvalsbasis, ideaal gelegen om de Hondsrug te ontdekken.

Direct aan het Drenthe 5-sterren natuurgebied

Camping De Weyert ligt in het gezellige brinkdorp Rolde, in het stroomdalgebied van de Drentse Aa. Het Drentse Aa gebied is in 2005 uitgeroepen tot een van de twee 5-sterren natuurgebieden in Nederland!

Bijna grenzend aan Camping De Weyert ligt het bekende Balloërveld. Met uitgestrekte heidevelden en zandverstuivingen een wonderschoon landschap. De kans is groot dat je hier de schaapherder met zijn kudde tegenkomt.

Vlakbij het gezellige Assen

Zit het weer een beetje tegen, of wil je gewoon eens een dagje winkelen? Camping De Weyert ligt maar 6 kilometer van Assen af. Assen is een stad met een groot en gezellig winkelcentrum en is daarnaast, vooral tijdens de zomermaanden, het toneel van diverse culturele activiteiten.

TT Circuit Assen

Vanaf Camping De Weyert bent je in een paar minuten op het TT Circuit Assen. De evenementen rond motorsport die hier georganiseerd worden zijn een ware belevenis. Een bezoek aan het TT Circuit staat dan ook garant voor een gezellige dag met veel spektakel. Voor een overzicht van evenementen op het circuit.

Veel te ontdekken Geopark de Hondsrug

Duizenden jaren al wonen er mensen op de Hondsrug. De Hondsrug heeft een geschiedenis die haar weerga niet kent. Een gebied vol spannende verhalen. Middels exposities, expeditieboekjes, routes, routes in de app Anno Drenthe, arrangementen en levende geschiedenis activiteiten ontdekt je er alles over dit unieke gebied. Voor meer informatie:

En nog veel meer…

Bij het menu item ‘Omgeving’ tref je een greep uit de vele mogelijkheden op de Hondsrug, of je nu wilt fietsenwandelen, een museum wilt bezoeken of een uitstapje wilt maken met kinderen. Ook geocaching kan in onze omgeving erg goed. Natuurlijk informeren wij je bij de receptie ook graag over geschikte uitstapjes!

Kortom:

je zult je goed vermaken op de Hondsrug!

Wij denken dat je dit ook leuk vindt

Vanaf de camping

Direct vanaf de camping kun je veel leuke dingen doen.

Fietsen

Negen fietsroutes starten vanaf de camping.

Uit met kinderen

Erop uit met kinderen in Drenthe.

Wandelen

Lekker wandelen nabij Rolde en Drenthe

Musea

Bezoek jij graag musea? In Drenthe hebben we leuke suggesties voor jou.

Geocaching

Geocaching is het schatzoeken 2.0. Ben jij klaar voor Geocaching in Drenthe?